2014. december 3., szerda

Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Erről a könyvről sem tudtam, hogy miről szól. Az alap történés nem ismeretlen senki számára, a pasi felbérel egy lányt, hogy játssza el a szülők előtt, hogy ő a barátnője. Mégsem lehet azt mondani, hogy hasonlított volna más művekhez, hisz a főhősök lelki világa nem utánzott senkit.

- SPOILER -
A lány, aki nem jár fősulira, mert nincs rá pénze, és nem olyan jó tanuló, hogy ösztöndíjas legyen. Egy bárban pincérnősködik, és gyakran enged a férfiak „csábításának”, mert addigis legalább úgy érzi, hogy valaki foglalkozik vele. Az anyja alkoholista, és mindig valami agresszív, alkoholista pasassal áll össze, züllenek, sosincs otthon a nő. A lány vigyáz kamasz öccsére.
A srác… Az anyja meghalt gyermekkorában, később az apja összeállt egy másik nővel, aki zaklatta a fiút. A srác szerint nem molesztálás volt ez, nagyon jól tudta, hogy mit csinált, évekig viszonya volt a mostohaanyjával. De amikor elkezdődött, alig volt a srác 15 éves, szóval szerintem nem lehet egy felelősségteljes férfi tettének elkönyvelni, hiszen még gyermek volt. A főhősnő is így gondolta. Volt a srácnak egy kishúga is, aki három éves korában meghalt, amikor a főhős srácnak kellett volna rá vigyázni, de ő nem tartotta végig szem előtt. Baleset volt, de a srác mindig önmagát hibáztatja, főleg, hogy azért nem figyelt a kislányra, mert a mostohaanyja behívta a házba, hogy szexeljenek… A könyv vége felé kiderül, hogy a kislány nem is a húga volt, hanem az ő lánya… És ami még durvább, nem csak úgy véletlen lett terhes a mostohaanyja, hanem arról volt szó, hogy a férjével nem jött össze a gyerek, így az az undorító ötlete támadt, hogy a mostohafiával csináltatja meg a gyereket… Pfff… Egyébként a jelenben is durva a nő, mert bár már két éve nincs viszonyuk a fiúval, ő nem hagyja békén, úgy viselkedik vele, mintha a tulajdona volna, a „barátnőjét” pedig semmibe veszi, vagyis inkább utálja.
A vége nem tetszett, mert a srác a sok lelki trauma miatt úgy dönt, hogy elhagyja a lányt, akivel egyébként az az egy hét folyamán tényleg összejönnek. A lány kitalálja, hogy hogyan szerzi vissza a srácot, és útnak indul, hogy e tervét megvalósítsa. Ennyi, ezzel ér véget a könyv. 

- SPOILER VÉGE - 
Később tudtam, meg van folytatás is, nem is egy, hanem kettő is, a harmadik pedig egy hónap múlva jelenik meg… Nem tudom, hogy elolvasom-e a folytatásokat, azt sem tudom, hogy be tudom-e őket majd szerezni… Mindenesetre ez az első rész jó könyv! :D

Értékelésem: 5/5

Ui. Először 4,5-et adtam a függővég miatt, de így, hogy tudom, hogy van folytatás, érthető, hogy miért így fejezte be az írónő a kötetet, szóval megadom az 5-öt! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése