2011. november 25., péntek

Janikovszky Éva: Aranyeső

Fülszöveg:
„Több mint húsz éve írtam ezt a regényt. Nagyon sok minden változott azóta, például megszülettek a könyv mai olvasói. Azonkívül: a Rákóczi úton nem jár villamos, megépült a metró, gyorsvasút lett a HÉV, másmilyen a Belváros, s az ápolónőképzés formái is módosultak. Mások az árak, másmilyen a divat, növekedtek az igények. De úgy gondolom, hogy a legfontosabb nem változott. Nem változott a pályaválasztás buktatókkal teli, gyakran csalódásokat tartogató útja, ma is gyakran átélik a fiatalok azt a fájó ütközést, amellyel a jövőről szőtt illúzióik a valósággal szembesülnek. Nem változott – sőt rövid háttérbe szorulás után újra divatba jött – az érzelmek elsőbbsége az emberi kapcsolatokban. Talán nem így beszélnek egymással a mai szerelmesek, mint e könyv fiataljai, azonban azt remélem, hogy ugyanúgy éreznek. Nemcsak szerelemet, hanem szeretetet, haragot, barátságot, szánalmat, megbánást, örömet, csalódást is. Hogy így van-e, ezt majd az olvasók döntik el” – írja könyve harmadik kiadásáról Janikovszky Éva.

Véleményem:
Sok pöttyös könyvet olvastam gyermekkoromban, csíkosat csak párat, de most igyekezem bepótolni a lemaradásomat. :D Ez a könyv már egy ideje a várólistámon volt, és mivel kell Janikovszky könyvet olvasni gyermekirodalomból, így most sorra vettem ezt a könyvet is. Végül úgy döntöttem, hogy Janikovszkyból készítem a beszámolómat, meg ugye az írónővel kapcsolatos kihívás teljesítéséhez 10 könyvet el kell olvasni, szóval lesz még pár bejegyzésem Janikovszky könyvekről. :D
Ez a könyv arra tanított engem, hogy nehéz a pályaválasztás, jól meg kell gondolnunk, hogy mivel szeretnénk majd foglalkozni... A legfontosabb, hogy szeressük a hivatásunkat!!! Na meg az, hogy ne adjuk fel, ha akadályokba ütközünk!!! Az élet nem könnyű, jönnek problémák, de nem szabad megfutamodnunk! Sok mindent le kell nyelnünk, sokszor igazságtalannak érezzük az életet, de KITARTÁS  mindenek felett!!!
A könyv néha untatott, nem minden részlete kötött le...

Értékelésem: 3,5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése